Weerstand, chocola en beslissen

March 22, 2018

Onrust

 

Dralen en draaien. Alles wat op chocola lijkt,  werk ik met een turbotempo naar binnen. Weg lopen en dan terug komen voor nog een thee. Weer zitten en lezen. Schrijven, denken en weer opstaan. Wat een weerstand om een nieuwe stap te zetten in mijn bedrijf . Te druk in mijn hoofd om er iets fatsoenlijks van te brouwen. Het gaat nog wel even door zo. Innerlijke onrust dat zich uit in fysieke onrust. Ik zoek een excuus om iets anders te doen. Even opruimen.

Een kast leegtrekken en weer indelen, de was opruimen. Herkenbaar? Overal ligt ineens van alles wat nodig weg moet, wat al veel te lang niet is gebruikt of wat zeker in de was moet. Nú diréct. Dan kun je gelijk even die stapel was wegstrijken….

Onderweg kijk je de –weer eens- openstaande gangkast in en verzucht dat daar ook nodig een frisse wind door heen moet. Kom er ooit weer rust in je huis,  zodat je kunt ontspannen en leuke dingen voor jezelf kunt doen? Ik hoor het je denken.

 

 

De langste reis

 

Ineens is daar het licht; ‘wat zit ik me nou druk te maken!’  Opstaan en naar buiten lopen. Ook al regent het. Even de kop in de wind. Andere energie, andere omgeving.

Man, wat knap ik daar altijd van op. Van chocola ook altijd trouwens, maar dat duurt helaas wat minder lang.

Nu zit ik weer,  vastberaden om iets uit mijn handen te laten komen. Al is het maar een ministapje. Elke stap is er een. Het stond al op het geboortekaartje van mijn dochter: ‘Ook de langste reis begint met de eerste stap.’

 

 

Beslissen

 

Zo gaat het ook in je huis. Opruimen, ja dat moet nog, straks…. Nu eerst even dit en dat. Alle dingen die nog moeten van jezelf, blijven in je hoofd hangen. Dat neemt ruimte in en is een grote blokkade voor je creativiteit.

De plek waar ik dit zelf altijd heel goed merk, is tijdens een vakantie of een weekendje weg. De dagelijkse sleur is verdwenen en de inspiratie giert door mijn lijf bij elk nieuw contact, dat leuke winkeltje of bij een heerlijk terrasjes-moment. Geen vaatwasser die tingelt om uitgepakt te worden, geen kinderen die naar vriendjes, sport of wat ook gebracht moeten worden. Gewoon even los van ‘moeten’

Dat wil je, nee sterker nog dat ga je vasthouden zodra je weer thuis bent!

Hmmm, wat denk je zelf? Gewoon terug in de dagelijkse situatie loop je steeds tegen dezelfde dingen aan. Waarom? Omdat je er geen beslissing over neemt. Jij staat het toe dat het in je hoofd zo onrustig blijft, dat er niet feitelijk iets verandert. Alleen jij kunt er iets aan doen en niemand anders. Maar ja waar moet je beginnen? Want de hond moet nog uit, de buurvrouw heeft nog boodschappen nodig, het oud papier moet echt vandaag nog weggebracht.

 

Aan de slag

 

Als je wilt weten wat een hele fijne ondersteuning is bij het creëren van rust en ruimte in huis én hoofd, kom dan naar mijn workshop aanstaande zaterdag 24 maart in Eelde.

We beginnen om 10 uur en twee uur later verlaat je de ruimte met een aantal prachtige inzichten over invloed van spullen in je huis. Je gaat snappen wat al die spullen met je doen en wat jij eraan kunt doen om stappen te zetten naar ontspanning, harmonie en rust, zodat je tijd over houdt voor jezelf en leuke dingen kunt doen waar je blij van wordt.

 

Klikt hier voor meer informatie. Leuk als je komt.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

July 12, 2017

May 15, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Volg OSS & TJUK
  • Facebook Basic Square