7 tips - Word uitgerust wakker

March 16, 2018

 

Zwaar vermoeid?

 

Vandaag is het wereld slaapdag. Een mooi moment om eens stil te staan bij je eigen slaappatroon.

Hoe goed slaap jij eigenlijk? Kom je echt aan je slaap toe en word je uitgerust wakker? Of voel je je moe bij het opstaan, met een hoofd vol watten. Denk je alleen maar aan slapen, omdat je de hele nacht hebt liggen woelen en draaien?

 

 Humeur en andere ongemakken

 

Slecht slapen heeft invloed op je humeur, je werk en je gezondheid. Ook de mensen om je heen kunnen beïnvloed worden door jouw humeur van je slechte slapen. Je prestaties blijven achter of komen niet van de grond. Je hebt nergens zin in, je wilt alleen maar slapen of dutjes doen. Wanneer je gedurende lange tijd slecht slaapt, merk je dat je klachten krijgt, zoals hoofdpijn, spierpijn, stijfheid in je lijf en meer van dit soort ongemakken. Een neerwaartse spiraal. Je bent er dus echt bij gebaat om voldoende rust te hebben tijdens de nacht en daar is slaap natuurlijk een onontbeerlijk onderdeel van.

 

Seks en slapen

 

Je slaapkamer is de plek in huis waar je je oplaad. Rust om je heen om optimaal te ontspannen. Je slaapkamer is de plek voor seks en slapen. That’s it! Het is geen kantoor of werkkamer. Tijdens je slaap en de sluimertijd rondom in slaap vallen en wakker worden, ben je kwetsbaar voor ongenode energieën. Prikkels komen veel intensiever bij je binnen. Slapen in een volgebouwde slaapkamer kost veel energie en dat put je uit. 

Pak de onderstaande punten van je slaapkamer aan en je zult snel verbetering ondervinden. Je zult meer uitgerust zijn, fysieke klachten nemen af en je humeur klaart weer op.

 

7 stoorzenders in de slaapkamer

 

1. Weg met apparatuur uit de slaapkamer!

 

Tv, mobiel, ipad, laptop horen absoluut niet in de slaapkamer. Wanneer je apparaten op standby staan of wifi staat ingeschakeld, sta je de hele nacht bloot aan straling. Ondanks wat veel onderzoeken ons willen laten geloven, is dit ongezond om in te slapen.

 

2. Stapels boeken, of erger nog, een boekenkast naast je bed?

 

Weg ermee. De onrust van teksten, verhalen, de schrijvers en de geschiedenis van de boeken vraagt onbewust aandacht. Het is het eerste wat je ziet als je wakker wordt en het laatste voor het slapen gaan. Natuurlijk kun je rustig een boek lezen voor het slapen gaan, maar leg deze daarna dicht op de grond naast je bed of beter nog, buiten de deur op de gang. 

 

3. Een wastafel.

 

Water stroomt weg door de afvoer in je wasbak. Het hoort volgens de Feng Shui niet thuis in de slaapkamer. Het is bewegende energie die maakt dat je onrustig slaapt. De afvoer van de wasbak is de toegangspoort tot leegloop, dus ook van jouw energie die daar naar toe getrokken wordt.

 

4. Knutselwerkjes of foto’s van de kinderen.

 

De slaapkamer is de plek van de ouders, waar ze zich kunnen terugtrekken. Hier horen geen kinderspullen of kinderfoto's. Dit werkt afleidend voor de slaapenergie. Ook niet echt opwindend tijdens een vrijpartij, als je recht in de ogen van je kleuters kijkt. Beter dus ergens anders ophangen.

 

5. Kastjes/planken boven je hoofd

 

Dit zorgt voor continue onrust en je kunt dit als een drukkend gevoel ervaren. Dat kan bijdragen aan een zwaar-hoofd-gevoel. Spullen boven je hoofd belemmeren energie om vrij te stromen.

 

6. Slapen op een tweede hands matras

 

Een enorme belasting voor het slapen.  Energieën van de vorige eigenaar van het matras zit nog in het matras. Daar wil je niet de hele nacht in doorbrengen.  Wat heeft zich allemaal afgespeeld tijdens de nachten op dat matras, ook emotioneel gezien. 

 

7. Rommel, stapeltjes kleding en andere spullen die er niet horen

 

Ook allemaal ballast en onrust voor in de slaapkamer. Houd de ruimte om je heen zo vrij mogelijk. Je zult het als een verademing gaan beleven en echt meer rust krijgen tijdens het slapen. 

 

Natuurlijk is een keertje slecht slapen niet gelijk een zorg, maar blijf alert op je nachtrust. Het is een van de belangrijkste momenten van de dag. Opladen om vervolgens met frisse moed de nieuwe dag tegemoet te treden. Hoe beter uitgerust, hoe meer energie om te dealen met alles wat de nieuwe dag te bieden heeft.

 

Wil je meer lezen over hoe je optimaal harmonie kunt ervaren, rust in huis en hoofd, meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief of bezoek mijn Facebook.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

July 12, 2017

May 15, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Volg OSS & TJUK
  • Facebook Basic Square