Nuchtere mannen hebben ook gevoel

February 13, 2018

 

Het is zaterdag en ik ben nog even terug op kantoor om wat spullen te brengen. Op de eerste verdieping zijn nieuwe buren gekomen. Collega-ondernemers. Ze zijn druk bezig hun kantoor in te richten.

Ik loop de hal in en hoor de lift naar beneden komen.  “Even wachten, kennis maken’, denk ik.

Leuk hoe zo’n nieuw pand langzaam volstroomt met allemaal ondernemers van verschillende bedrijven. 

 

Twee mannen stappen uit en we schudden elkaar de hand. Ze  vertellen waar hun plek is en ik laat ze mijn kantoor zien. “Gezellig”, zegt de oudste van de twee. Het zijn vader en zoon.

"Ik kom zo even bij jullie kijken, ben ook wel benieuwd waar jullie zitten," zeg ik.  Na een tijdje loop ik naar boven en zie dat ze al zo goed als klaar zijn met de inrichting. Ze hadden besloten om vandaag alles in een keer goed te doen, want "als je er eenmaal zit doe je er niks meer aan" zei zoon.

 

Vind ik dan weer interessant, zo’n gedachte. Waarom zou je niet meer veranderen? Dit is voor mij als ultieme ‘verkameraar’ ondenkbaar.

 

Als ik de ruimte binnen loop is het eerste wat ik zie een drukke stellingkast vol met hun producten. Het lijkt wel een magazijn. Ik vraag naar de keuze van deze opstelling en ze zeggen er zelf ook niet helemaal blij mee te zijn, maar ja het is nou eenmaal hun business, die spullen in de stelling. Ze moeten toch ergens staan.

"Je kunt het ook daar neer zetten." Ik wijs naar een andere hoek. "Nee hoor, dat doen we niet," zegt  vader. "Wat een gedoe."

Ik probeer nog eens: "Maar dan kijk je er steeds naar en dat ik ook niet gezellig."  "Nee hoor ik kijk gewoon naar mijn scherm voor me en heb er geen last van." De man sputtert nog wat tegen, maar de zoon is van mening dat het geen kwaad kan om nog te veranderen. We zijn nu nog hier om in te richten , zegt hij.  Vooruit dan maar.

 

Ik ga weg en ben benieuwd hoe het ze verder zal vergaan met het aanpassen. Ik had nog wat tips gegeven over de hoeken waarin de kast stond en wat de invloed daarvan op je als mens en ondernemer kan zijn. Versterkend of verzwakkend. Ze keken me wat wazig aan, maar werden genoeg geprikkeld om toch te veranderen.

 

Een paar dagen later lopen we elkaar weer tegen het lijf en de vader begint al van afstand naar me te roepen. "De kast staat op de plek die jij hebt gezegd. Wat bijzonder, het is echt veel beter. Hoe weet jij dat?"

Ik word er helemaal blij van dat deze man zo verrukt is met zo’n eenvoudige verandering en ook met het feit dat het goed merkbaar is dat het verschuiven van spullen zo’n grote invloed heeft op de sfeer in een ruimte.

 

In begrijpelijke taal vertel ik wat de invloed van spullen is op je omgeving, maar vooral op 
jezelf. Of ze echt naar me luisterden, dat weet ik niet. Ze waren vooral heel blij met de nieuwe opstelling en het voelde voor hen alsof de kamer veel groter was.

 

Heerlijk, 2 mannen die geen enkel idee hebben over energiewerk en tóch voelden dat het werkt.

 

Wat heb ik toch heerlijk werk.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

July 12, 2017

May 15, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Volg OSS & TJUK
  • Facebook Basic Square