Feng Shui

Met kleine veranderingen grootse resultaten behalen.
Aan de hand van deze chinese filosofie duidelijk krijgen welke invloed je omgeving en inrichting heeft op je persoonlijke geluk en hoe negatieve invloeden in positieve veranderd kunnen worden. Beleven hoe kleur, vorm en materie je omgeving beïnvloeden.

Acupunctuur

Een chinese filosofie, met als uitgangspunt creëren van harmonie binnen een ruimte.

Feng shui (spreek uit: fang sjweej) is voor een huis, als acupunctuur voor een lichaam. Herstellen van disbalans en ondersteuning van verandering en groei.

Hierbij maak ik gebruik van de bagua, een map opgedeeld in 9 gelijke vakken. Ieder vak is gerelateerd aan een levensaspect.

Ik werk vanuit het principe van de vormschool. Hier gaat men er vanuit dat de bagua als een map over een plattegrond van een huis/ruimte wordt gelegd en de ingang altijd in een van de onderste 3 vakken zit. Ieder lichaam heeft op dezelfde plek een punt voor een bepaald orgaan, volgens de acupunctuur. Dat is ook zo bij een huis. Zo heb je in elke ruimte zit rechts achterin altijd de relatiehoek.

Woonbeleving

Feng Shui maakt gebruik van de invloed van materialen, kleuren en vormen. Een kamer met een ronde glazen tafel heeft een andere invloed op de woonbeleving dan een langwerpige eiken tafel.

Een rode ronde gebobbelde vaas versus een glazen accubak, ook dat heeft elk zijn eigen uitwerking in de ruimte.

Elk Feng Shui instrument werkt simpelweg door zijn uitstraling en aanwezigheid. Door bewustwording en een nauwkeurige werkopdracht, concentreer je de energie en dat heeft enorm effect op de getroffen maatregel.

Optimaal effect

In gesprek met de klant onderzoeken we waar de disbalans voelbaar is in het dagelijkse leven. Wat mist, waar is behoefte aan, wat loopt niet lekker, wat is de geschiedenis van een huis en meer van dit soort vragen. Dan lopen we de ruimte(s) door om te kijken wat er nodig is of anders kan.

Het is een stap voor stap gebeuren, te veel grote veranderingen kunnen te overweldigend aanvoelen en het averechtse effect hebben.

De uitdaging is om met minimale middelen een maximaal resultaat te behalen. Dus een kleine verandering kan echt grote invloed hebben.

Comfortabel

Wanneer er in een woonkamer voornamelijk rechte voorwerpen, van glas en metaal staan, voelt het ook anders aan dan een ruimte met hout en ronde vormen. Dit is iets wat je zelf vaak onbewust ook waarneemt, maar niet kunt benoemen. Dit maakt dat je je eigen inrichting zodanig aankleedt dat het past bij wat jij nodig hebt om je comfortabel te voelen.